на живо

България с Дий Бост срещу Чехия, но без Везенков

Росен Барчовски обяви състава

Lap.bg

Гардът Дий Бост ще играе в двата мача с Чехия от квалификациите за световното първенство по баскетбол, които ще се проведат в края на месеца, но Александър Везенков най-вероятно ще пропусне срещите. Все пак има малък шанс той да участва във втория двубой в Чехия, обяви националният селекционер Росен Барчовски на пресконференция.

Барчовски ще разполага със състав от 15 играчи за домакинството ни в Ботевград на 24 февруари и гостуването в Пардубице три дни по-късно.

"Когато сме играли добре и сме проявявали характер, сме успявали, не са водещи сметките. Смятам, че отборът на Чехия е победим, разбира се, те са фаворити, редовно участват на олимпийски игри, по-напред са в класацията от нас, но и те си имат своите проблеми. Това, че чехите са с две загуби за мен не е плюс, защото те са отбор, който е свикнал да участва на всички форуми, да не ги пропуска и ще направят всичко възможно да съберат максимума. При всички положения при тях ще е по-голямо напрежението. На нашите момчета не е поставяна цел за задължително класиране", каза селекционерът на "лъвовете".

Снимка: Lap.bg

"Има една лоша и една добра новина - лошата новина е отсъствието на Йордан Минчев. Той има дълготрайна контузия, игра със сериозни болки в Унгария дълго време и накрая се наложи да направи операция, ще отсъства три месеца. Много важен играч за нас. Добрата новина е, че ще играе Дий Бост. Възможно е в един от двата мача да играе и Кравиш, той вече има българско гражданство", допълни той.

По отношение на Александър Везенков Барчовски каза: "Направихме предложение към Везенков и клуба му той да участва във втория мач. Чакаме. Лично аз съм скептичен, той има и контузия. Ако играе в Чехия, то ще е след само една тренировка, но ще направим всичко възможно".

Съставът на България за мачовете с Чехия: Андрей Иванов, Емил Стоилов, Дейвид Кравиш, Александър Янев, Димитър Димитров, Алекс Симеонов, Мирослав Васов, Константин Костадинов, Чавдар Костов, Павлин Иванов, Венцислав Петков, Васил Бачев, Станимир Маринов, Дий Бост, Деян Карамфилов.