на живо

България урежда две контроли през пролетта

Тимът ни уговаря приятелски срещи с Гърция и Израел

Lap.bg

Националният ни отбор по футбол ще изиграе две контроли през март догодина, докато 12 тима от Европа ще се впуснат в баражите за мондиaла в Катар, информира БТА.

Датите в края на март са със задължителен характер в календара на УЕФА, което означава, че при всички положения "лъвовете" ще трябва да намерят два съперника.

Снимка: Lap.bg

Според БТА това са отборите на Гърция и Израел, като все още има дребни неща за уточняване с двете контроли.

Първо националният ни тим трябва да гостува на Гърция, но ако по време на жребия на 16 декември двете страни попаднат в една група в Лигата на нациите, то проверката може и да не се състои.

В плановете е и приятелски мач с Израел. Там обаче предстоят преговори за мястото на мача, защото към момента в Израел са едни от най-строгите изисквания за влизане в страната.

Снимка: Lap.bg

България иска мачът да се играе в София, като има и вероятност той да се проведе на неутрална територия някъде из Европа.

След тези две контроли, международният календар за отбора ни ще продължи с четири мача от Лигата на нациите между 2 и 14 юни.

В края на септември са последните два мача от груповата фаза на Лигата на нациите, а през ноември 2022-а най-добрите 32 страни ще спорят за титлата световен шампион.