на живо

България с трета загуба в Лигата на нациите

Първа победа за Италия

FIVB

Мъжкият ни национален отбор по волейбол допусна трета загуба в Лигата на нациите. "Лъвовете" записаха поражение от домакина Италия с 2:3 гейма (19:25, 25:20, 13:25, 25:23, 13:15) 

За "Скуадрата" това е първа победа в тазгодишното издание на турнира. Българите също имат само една победа в четири мача.

Избраниците на селекционера Силвано Пранди стартираха добре в мача в Римини и поведоха с 6:4, но след това домакините отвърнаха с три поредни точки, с което обърнаха развоя - 7:6, а първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за съперника. След него "Скуадра адзура" продължи да доминира, да играе до-добре от нашите на блокада и поведе с 10:6, а второто прекъсване бе при 16:12. До края "лъвовете" направиха сериозни грешки на сервис и при посрещането, и италианците поведоха с 1:0.

Аспарухов и Парапунов дадоха аванс за тима ни в началото на втория гейм - 5:3, впоследствие при първото техническо прекъсване преднината ни се увеличи - 8:5. Неубедителните изяви на домакините ни помогнаха да натрупаме по-солиден аванс и да изравним резултата в геймовете. 

Третата част бе много слаба за националите ни - италианците поведоха с 3:0. Домакините лесно печелеха точки, а в играта на българите нищо не вървеше. Стигна се до 11:3, като сериозната преднина на съперника ни се запази до края - в крайна сметка 25:13 и 2:1 гейма за домакините.

В четвъртата част двата тима бяха равностойни и си препредаваха водачеството, преди "лъвовете" да поведат с две точки. Те запазиха аванса си до края и изравниха частите - 2:2.

В тайбрека българите отново загубиха концентрация, най-вече при изпълнението на началния удар, което се оказа решаващо за успеха на домакините - 15:12.