на живо

България с втори успех на световното първенство по волейбол до 19 години

"Лъвчетата" победиха трудно Тайван с 3:2

bgvolleyball.com

Българският национален отбор по волейбол за юноши до 19 години постигна ценен успех в третия си мач от група "С" на световното първенство в Аржентина. Националите надиграха трудно Тайван с 3:2 (25:23, 25:16, 19:25, 26:28, 11:15) гейма в спортната зала в град Кориентес.

Играчите на Драган Иванов изоставаха с 0:2 гейма след около 50 минути игра, но след това подобриха значително представянето си, ограничиха непредизвиканите грешки и стигнаха до победата след пълен обрат. Успехът е втори пореден за българите след този срещу Чили с 3:0 гейма вчера.

Най-резултатен в двубоя за България беше Пламен Шекерджиев с 21 точки. Капитанът Радослав Парапунов добави 16 точки. Топреализатор в срещата стана Чън Фу с 23 точки.
Така с две победи, една загуба и 5 точки българите продължават да заемат второто място в подреждането. Националите са само на точка от лидера в групата Полша, който днес почива.

В другия двубой от програмата в този поток един срещу друг излизат Иран и Чили.
В понеделник България почива. Последният мач на българите от предварителната фаза на надпреварата срещу Иран е във вторник от 15:00 часа българско врем.