на живо

България се бори, но взе само гейм на Италия (ГАЛЕРИЯ)

Шеста загуба за "лъвовете" в Лигата на нациите

Мъжкият ни национален отбор по волейбол отстъпи на Италия с 1:3 гейма (14:25, 20:25, 25:23, 21:25) в мач от Лигата на нациите, игран в Двореца на културата и спорта във Варна.

Така "лъвовете" приключиха уикенда пред родна публика с една победа срещу Австралия в петък и две загуби - от Япония и Италия. Поражението е шесто за тима ни в надпревара. Успехът е седми за "адзурите".

Снимка: Lap.bg

През следващия уикенд играчите на Силвано Пранди ще гостуват в Бразилия, където ще се изправят срещу домакините, Русия и Германия.

"Лъвовете" започнаха добре мача с аванс от 3:1, но след това позволиха на италианците да направят сериозна серия и да дръпнат с преднина от седем точки. Българите допуснаха редица грешки в посрещането и съперникът ни взе първия гейм с голяма разлика - 25:14.

Снимка: Lap.bg

Втората част стартира оспорвано, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:7 в полза на гостите. Играчите на Пранди започнаха да играят малко по-концентрирано, като този път не позволяваха на съперника да се откъсне. В края на гейма обаче италианците поведоха с четири точки и затвориха частта с 25:20.

Подобно на втория гейм, и в третия двата тима бяха равностойни. Постепенно българите започнаха да посрещат по-добре и успяваха да поставят "Скуадрата" под напрежение. В края на гейма "лъвовете" отиграха няколко важни топки и намалиха изоставането си след 25:23.

Снимка: Lap.bg

Българите продължиха да се борят, но в средата на четвъртия гейм допуснаха грешки, които позволиха на гостите да поведат с пет точки. Италианците не изпуснаха преднината си и в крайна сметка взеха победата в мача с 25:21.  

Най-резултатен за тима ни бе Цветан Соколов с 23 точки. Центърът Алекс Грозданов добави 11.

За Италия диагоналът Джулио Пинали се отчете със 17 точки, а Давиде Канделаро и Олег Антонов добавиха по 12.