на живо

Силна България се доближи до полуфиналите на Златната еврoпейска лига

"Лъвиците" сразиха Украйна с 3:0 гейма

Lap.bg

България постигна четвърти успех в Златната европейска лига по волейбол за жени. Родните "лъвици" се наложиха над Украйна с 3:0 (25:18, 25:20, 25:22) в столичната зала "Христо Ботев".

С този успех възпитаничките на Иван Петков събраха актив от 12 точки и оглавяват временното класиране в група "А" заедно с Азербайджан. 

Мачът започна силно за българките, които натрупаха преднина от 5 точки - 7:2. Успяха да запазят аванса си, като дори леко по увеличиха с течение на гейма. Така България поведе с 1:0, затваряйки частта при 25:18.

Вторият гейм беше далеч по-равностоен, като украинките подобриха играта си на фаза блокада. Българките все пак увеличиха темпото и поведоха с 18:15. Украйна намали изоставането си, но все пак състезателките на Иван Петков взеха гейма отново за 25:20.

Украйна все пак хвърли всичкото в третия гейм и дори имаше предимство след 10-та точка. Българките изравниха за 16:16, а след това показаха стабилни нерви и се наложиха с 25:22.

Последната среща на волейнационалките ни в груповата фаза е срещу Португалия на 6 юни, като успех би означавал класиране на полуфиналите.