на живо

България срещу Унгария по пътя към Евро 2020

Националите ще играят в баражите в Лигата на нациите

Lap.bg

Националният отбор по футбол на България ще играе срещу Унгария в първи мач от баражите в Лигата на нациите, които дават право на класиране на европейското първенство през 2020 г.

"Лъвовете" попаднаха в Дивизия "А", а при успех в първия мач ще играят срещу победителя от двойката Исландия - Румъния. Ако националите постигнат успех и в този мач, то те ще играят на голям европейски форум за първи път от Евро 2004 насам.

Първият мач на България ще е на 26 март у нас, а евентуален "финал" в Дивизията е насрочен за 31 март. Тогава, ако националите се класират напред, също ще бъдат домакини.

Снимка: Lap.bg

Националите записаха едни от най-кошмарните си квалификации за шампионата, който ще се проведе през 2020 г. в 12 града в Европа. Те завършиха на предпоследно място в групата, постигайки само една победа от 8 мача - срещу Чехия.

Доброто представяне на "лъвовете" в Лигата на нациите обаче им осигури още един шанс за класиране. В първото издание на новия турнир на УЕФА националите завършиха на второ място в дивизията. След развоя на квалификациите за Евро 2020 стана ясно, че българският тим има право да играе в баражите. 

В момента са ясни 20 от отборите, които ще играят на първенството на Стария континент, а след изиграването на мачовете през март, ще станат ясни и последните 4 участници.

Ето и двойките в останалите дивизии:

Дивизия "А":
Исландия - Румъния
България - Унгария

Дивизия "B":
Босна и Херцеговина - Северна Ирландия
Словакия - Ейре

Дивизия "С":
Шотландия - Израел
Норвегия - Сърбия

Дивизия "D":
Грузия - Беларус
Северна Македония - Косово