на живо

България загуби от Полша, но продължава напред на световното (ВИДЕО)

"Лъвовете" отстъпиха с 1:3 гейма и остават втори в групата си

Националният отбор на България по волейбол загуби с 1:3 гейма (27:29, 19:25, 25:23, 19:25) от Полша в последния си мач от груповата фаза на световното първенство за младежи до 21 години, провеждащо се у нас и в Италия.

Двубоят в зала "Левски София" бе без значение и за двата тима, тъй като те си осигуриха място в топ 8 на шампионата още вчера. Полша завършва на върха в групата с пълен актив от 9 точки, следвана от България с 6.

Тази вечер "Дружината" започна силно и успя да пробие посрещането ни с мощен сервис. Съперникът натрупа солиден аванс, но след средата на гейма "трикольорите" намериха своя ритъм и се добраха до 24:24. Поляците показаха по-здрави нерви в края на частта и я затвориха с 29:27.

Вторият гейм премина при сходен сценарий - отлично начало за Полша, наваксване от страна на "лъвовете" и успех за противника.

Третата част бе равностойна, но "лъвовете" се наложиха драматично с 25:23. Оказалият се последен четвърти гейм обаче премина под диктовката на "Дружината" за крайното 25:19.

Над всички бе Михал Гержот с 22 точки, а 18 за успеха на поляците добави Якуб Червински. За България най-резултатни - с по 14 точки, бяха Самуил Вълчинов и Александър Николов.

Стартовият състав на България: Денис Карягин, Самуил Вълчинов, Лазар Бучков, Стоил Палев, Александър Николов, Любчо Янков, Симеон Добрев - либеро