на живо

Българин напът да стане легенда в кикбокса (ВИДЕО)

Българският отбор с три медала от Световното първенство по кикбокс

bTV

Българският национален отбор по кикбокс се завърна от Световното първенство в Дъблин, Ирландия с три медала - два златни и един сребърен.

На финала в стил лайт контакт в категория до 79кг Емануил Димитров победи представителя на Русия Александър Вернер. Още в същия ден българинът изигра и финална среща в стил пойнт файтинг на специално организирана гала вечер. Той не даде шанс на опонента си и го победи с няколко точки разлика, за да прибави и втора титла към колекцията си. Така Димитров се превърна в първия кикбоксьор с титли в три стила, завоювани само за една година, след като миналия месец спечели злато и в киклайт контак.

„Малко състезатели рискуват да играят на различни правилници в една и съща година, понеже това носи своите рискове, обърква играта и е трудно да прескачаш от стил в стил, но ние поехме този риск и той ни се отплати и то по невероятен начин", не скри радостта си Димитров.

Другият български представител Дюк Нуамеруе спечели сребърен медал в категорията до 84 кг, стил лайт контакт. На финала той загуби от Денис Марцевич от Русия, а българския щаб се оплака от некоректно съдийство в срещата.

„Няма да излъжа, малко ми е тежко. Цялата среща беше много тежка и в момента ми е много тежко. Много се надявах да взема златото, но просто съдийството беше много оспорвано и в трите рунда и накрая просто така се получи, че загубих с една точка", каза българинът с нигерийски корени при завръщането си.

В първенството на планетата в Дъблин участваха 745 състезатели от 60 държави, като България беше представена от 8 кикбоксьори. Организатор на събитието бе Световната организация на кикбокс федерациите WAKO.