на живо

Българинът в "Милан" пред bTV: Чака ме много работа (ВИДЕО)

Горд съм, че попаднах в класацията на "Гардиън", признава Владислав Жиков

Българинът в "Милан" пред bTV: Чака ме много работа (ВИДЕО)

Българинът Владислав Жиков от "Милан" попадна в авторитетната класация на "Гардиън" за 60-те най-талантливи млади футболисти в света. Британското издание изготви списък с обещаващи играчи, родени през 1999 г. А Жиков е единственият ни сънародник сред имената, които се очаква да блестят по терените в следващите години.

Халфът се прибра в България днес и се присъедини към националния отбор за юноши до 19 години. В понеделник тимът гостува на Англия за престижна контрола.

"Много таланти, които са попадали в топ 10, после не са стигали доникъде. Тези класации те карат да се чувстваш горд и винаги е хубаво да се четат, но никога не трябва да си помисляш, че вече си станал футболист", заяви Жиков пред bTV.

Владислав е роден във Видин, но от съвсем малък се мести със семейството си в Неапол. Там прави първите си стъпки заедно с вратаря на "Милан" Джанлуиджи Донарума.

Вече 4 години двамата са съотборници при "росонерите", а миналия месец българинът получи покана от треньора Винченцо Монтела да тренира с първия отбор. „Усещането да тренирам за отбор, на който съм винаги съм бил фен, е неописуема. Това е сбъднат сън за мен. Но трябва да работя още по-усилено всеки ден".