на живо

Български депутат свири 3 куриозни дузпи в Шампионската лига (ВИДЕО)

Стефан Апостолов превърна в зрелище мача между "Розенборг" и "Валур"

Депутатът Стефан Апостолов превърна в истинско зрелище срещата-реванш от квалификациите за Шампионската лига между "Розенборг" и "Валур". Родният съдия отсъди цели три странни дузпи в края на мача, които повлияха на изхода от двубоя.

Исландците спечелиха първата среща с 1:0, а реваншът в Норвегия вървеше 0:0 до 55-ата минута. Тогава при изстрел по посока на вратата топката срещна ръката на играч на гостите, а макар тя да бе почти прилепена до тялото, българският рефер отсъди 11-метров наказателен удар. Голямата звезда на "Розенборг" Никлас Бендтнер реализира и изравни общия резултат от двата мача.

В 72-ата минута Трондсен вкара за 2:0 в полза на домакините и фаворитите вече се виждаха напред в борбата за влизане в групите на Шампионската лига.

В 85-ата минута обаче Апостолов отсъди дузпа за "Валур". След центриране от корнер и разбъркване играч на гостите върна топката от аутлинията, футболист на "Розенборг" я пресече с глава, но с две високо вдигнати ръце. И след кратко колебание главният съдия даде дузпа – коментаторите в Норвегия недоумяваха дали му се е привидяла ръка, или нещо друго нередно в наказателното поле. Кристин Сигурдсон отбеляза за 2:1, а при този резултат напред трябваше да продължи отборът на гостите.

Драмата бе пълна в 93-ата минута, когато при борба за висока топка Бендтнер побутна съперник, а падащата отвисоко топка леко закачи ръката на бранителя. Апостолов отсъди трета дузпа, а късметът бе на страната на датския нападател, който отбеляза за 3:1 и прати "Розенборг" в следващия етап на пресявките.