на живо

Български фенове на "Ливърпул" в Мадрид: Нямаме билети, но сме тук! (ВИДЕО)

Мърсисайдци имат сериозна подкрепа от българска страна

Български фенове на "Ливърпул" в Мадрид: Нямаме билети, но сме тук! (ВИДЕО)

Около 30 български привърженици на "Ливърпул" са в Мадрид, за да подкрепят тима по пътя към шести трофей от Шампионската лига. От тях обаче едва 3-4 са успели да се доберат до билети за големия финал срещу "Тотнъм" тази вечер на "Уанда Метрополитано". 

Липсата на пропуски никак не ги смущава - даже напротив. Пред екипа на bTV в испанската столица родните запалянковци признаха, че винаги ще подкрепят "Ливърпул" докрай - без значение дали са на стадиона или извън него.

"За нас е рутина - всяка година на финал. Не е нещо, кой знае колко особено. Където и да е финалът, ние ще превземем поредния град. Този път сме в ролята на отявлен фаворит. Искрено се надяваме да не ни изиграе лоша шега. Казаха ни да не се връшаме в България без купата", казаха с шеговит тон българите.

"Нямаме билети. Над 10 хиляди паунда са билетите на черно. Ние си уважаваме семействата и не можем да даваме толкова много пари. За нас няма никакво значение дали имаме билети или не. Ние подкрепяме отбора и в радост и в сълзи. Важното е да сме тука с тази общност от целия свят, и да си пеем песните. Купата е наша!", добавиха привържениците.

"Сигурно 10% от всички хора тук имат билети. Седят на площада, тук е много топло, няма капка сенчица, но се забавляват и пеят. Това е идеята на "Ливърпул" - идваш, подкрепяш, без значение дали си на стадиона, пред стадиона.. отборът винаги се подкрепя до край! Затова и ние сме тук!"

Българите упрекнаха УЕФА заради малкото отпуснати билети за феновете на отборите. Според тях не е правилно запалянковците, които подкрепят "Ливърпул" откакто се помнят и са присъствали по на пет европейски финала, да не могат да се доберат до билети за мача, а феновете на голфа, да гледат на живо от трибуните на "Уанда Метрополитано", само "защото е модерно да се ходи на футбол".

Българските привърженици очакват категорична победа на "Ливърпул" над "Тотнъм" тази вечер, но дали ще се окажат прави - ще разберем тази вечер около полунощ.

Не пропускайте английската битка за европейския трон - от 21 ч. по bTV Action.