на живо

Български юноша на финала на Откритото първенство на САЩ по тенис

Пьотр Нестеров играе на двойки, а решителният му мач е по-късно днес

Българският тенисист Пьотр Нестеров ще играе на финала при юношите на Откритото първенство на САЩ. Роденият в Русия, но с българско гражданство талант участва в авторитетната надпревара на двойки заедно с Вячеслав Биелински от Украйна. 

За няколко часа двамата постигнаха две победи, които им осигуриха място във финала в Ню Йорк. Първо на четвъртфиналите българинът и украинецът победиха с 6:3, 6:4 Манс Далберг и Луи Макстед след само 57 минути игра, а 2 часа по-късно се справиха с американците Итън Куин и Николас Годсик със 7:6(2), 6:3. 

На финала, който ще започне не преди 22:00 ч. днес (11 септември), Несторов и Биелински ще се изправят срещу французина Макс Вестфал и представителят на Хонг Конг Колеман Вонг.

Нестеров може се превърне в третия български представител с титла от Откритото първенство на САЩ при подрастващите. През 2008 Григор Димитров триумфира на сингъл, а преди четири години Адриан Андреев спечели трофея на двойки в тандем с британеца Антон Матушевич.

18-годишният Нестеров е роден в Русия, но семейството му се мести в България, когато е на 5. В момента той е тенисист на клуб "Черно море Елит". През 2016 г. талантът оглави европейската ранглиста в своята възраст.