на живо

Български тенисист е в капана на войната (ВИДЕО)

Васил Младенов вярва, че родните власти ще му помогнат да се върне у дома

Български тенисист е в капана на войната (ВИДЕО)

Бившият национал за купа "Дейвис" Васил Младенов е блокиран в Киев и чака да бъде евакуиран. Тенисистът в момента се намира в хотел в украинската столица, но се надява със съдействието на българските власти скоро да се върне у дома.

Пред bTV Младенов, който освен с тенис се занимава и с музика, разкри, че е заминал за Киев през ноември, за да тренира и работи. 

"Докато говоря с вас, нещо гърми. Намирам се в хотел, срещу българското посолство съм. Надявам се съвсем скоро да бъдем евакуирани. Дойдох в Киев през ноември месец, за да работя и да тренирам. До последно не вярвах, че нещата ще ескалират толкова", сподели той.

"Целта ми е да напусна страната, но искам да го направя максимално безопасно. Сега не е най-безопасното време да правя каквото и да било сам. Чакам помощ и от нашето правителство и максимално бързо да ни евакуират и да се върнем в родната страна."

"Хората са изплашени, опитвам се да съм максимално спокоен, доколкото мога. Вярвам, че България ще направи всичко възможно, за да се върнем у дома колкото се може по-рано. Казаха ми, че при първа възможност, когато дойдат автобусите, ще ме евакуират. Преди 15 минути се върнах в стаята. Имаше въздушна тревога, бях в мазето, което е фитнес, оборудван като убежище", разкри той.

Чуйте повече от самия него във видеото.