на живо

Български триумф във Висшата лига (ВИДЕО)

Александър Антонов спечели Fantasy Premier League в конкуренцията на повече от 7 милиона и половина участници

Български успех! Александър Антонов е най-добрият мениджър във виртуалната футболна надпревара на Висшата лига - Fantasy Premier League, в конкуренцията на повече от 7 милиона и половина участници от цял свят.

Антонов окупира върха в крайното класиране, след като беше трети преди последния кръг. Зад триумфа стои ежедневна отдаденост и любов към футбола, но и моралната подкрепа на приятелката му – Деница, която също се състезава във виртуалната надпревара.

"Да покажеш че си най-добър в нещо, за което си се борил цяла година - е невероятно. Ключът към победата беше Кевин Де Бройне. Реших, че другите двама няма да го сложат за капитан, а аз го сложих и това ти удвоява точките и ми донесе победата. Тези, които наистина ми донесоха успеха са Кевин Де Бройне, Антони Марсиал и Михаил Антонио. Те са много, но мисля, че тези тримата ме изкачиха от Топ 100 до Топ 1.“, споделя Антонов.

Един от големите конкуренти на Александър е световният шампион по шахмат - Магнус Карлсен.

"Той беше буквално на 3 точки зад мен, което е една асистенция, но в последния кръг, колкото и нескромно да звучи, направо ги разбих всичките в Топ 10. Лично аз не вярвах, че ще го спечеля до полувремето на мача, когато всъщност видях, че резултатите са в моя полза, но трябва и доза късмет.", споделя шампионът.

Откакто се помни е фен на "Челси", а във виртуалната надпревара се впуска едва, когато е четвърти клас. Големият опит, който е натрупал, го кара да създаде собствени канали в социалните мрежи, за да дава съвети на хора по целия свят.

"Уча се и аз от него, гледам клиповете му, съвети ми дава, така че учи ме и мен също.“, споделя приятелката му Деница, която завършва на трето място в България.

"Много хора ми пишат за съвет за техните отбори, защото мисля, че съм добър на тази игра. Разбирам тази игра във Висшата лига и просто смятам, че мога да дам добър съвет на хората.“, споделя за новите си начинания Антонов.

Въпреки, че е фен на "Челси“, мениджърът на когото се възхищава е Юрген Клоп.

"Той направи отбор от не толкова големи звезди, за разлика примерно от Гуардиола. Направи една машина за победи. Голям респект! На мен ми харесва и характерът на Клоп – на всеки гол, който вкара отборът му, се радва и на всяка суха мрежа, отново го преживява."

Извън футбола 31-годишният Александър е авиоинженер. Сигурен е, че между футбола и авиацията има допирна точка.

"Логическото мислене, предвиждане и планиране напред са неща, които помагат и във виртуалния мениджър. Разбира се, трябва да комбинираш с познания и гледане на много футбол.“

Като награда за успеха си, Антонов ще прекара една седмица в Англия, като ще изгледа два мача от новия сезон. Силно се надява един от тях да бъде на любимия му "Челси". В същото време самият той се похвали, че е спечелил и 50 000 евро от друга фентъзи игра, в която е взел участие този сезон. 

Тагове: