на живо

Българските гимнастички: Ще се борим за призови места през 2020 г. (ВИДЕО)

"Спечелих битката със себе си", заяви Невяна Владинова

Боряна Калейн и Катрин Тасева постигнаха силно представяне за българските гимнастички на световното първенство в Баку. Двете завършиха съответно на 4-то и 7-мо място в многобоя, като това им осигури две квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 г.

"Всичко се дължи на това, че бяхме много добре подготвени, в много добра форма. Имаше напрежение, но все пак е състезание, нормално е. Много съм щастлива, че успях да издържа последния ден. Смятам, че следващата година можем да се борим за призови места в многобой на всяко едно състезание", заяви Боряна Калейн пред bTV часове след успеха.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Невяна Владинова изигра само две съчетания и не участваше в спора за квота, но въпреки това се представи на ниво на последното си световно първенство.

"Спечелих една много важна битка за мен - битката със себе си. Някак си се върнах на терена. Бях човекът, който съм аз. Това най-много ме зарадва на това състезание", сподели тя.

Днес (21 септември) националният ансамбъл ще започне участието си на световното първенство. Момичетата на Весела Димитрова ще се борят за медал в многобоя. Те вече си осигуриха квота за Игрите в Токио след третото си място на първенството в София през 2018 г.