на живо

Българските параолимпийци потеглиха към Токио с надежда за медали (ВИДЕО)

Знаменосец на родната делегация е Милена Тодорова

Българските параолимпийци потеглиха към Токио с надежда за медали (ВИДЕО)

Българските параолимпийци потеглиха към Токио с надежда за медали. В Япония страната ни ще бъде представена от четирима - Ружди Ружди в тласкането на гюле, Милена Тодорова в спортната стрелба, Християн Стоянов в бягането на 1500 м и Фатме Исмаил в хвърлянето на копие. Знаменосец на родната делегация е Милена Тодорова.

"Чувствам се притеснено. От самото пътуване изпитвам малък страх, но като цяло съм добре. Чухме се по Messenger с някои от участниците, наясно съм какво предстои. Освен това имаме специална книжка, която ни дава инструкции. За мен е голяма чест, че ме избраха за знаменосец. Една идея по-уверена съм, защото това ми е втора Параолимпиада.", заяви пред bTV Тодорова, която участва и на Игрите в Рио през 2016 г.

"Мечтая за медал и силно се надявам да чуем българския химн. Абсолютно всички ми пожелаха късмет, да бъда спокойна, да бъда себе си и да направя това, за което съм отишла.", допълни тя.

"В най-добрата форма до момента в кариерата си съм. Доста амбициран и развълнуван съм, но и леко притеснен, тъй като това е най-важният форум, за който се готвя от 2016 г. - вече 5 години. Вълнението е голямо! Очакванията ми са, че всичко е възможно там. Всички са подготвени, ще бъде битка, просто трябва да направя това, за което съм тренирал и да бъда най-добрия в точно този момент", каза Християн Стоянов.

"Чувствам се много щастлив, понеже за трети път ще участвам на параолимпийски игри. Готов съм за борба! Дано всичко мине както трябва, да има емоции и хубави неща да се случват, на това се надявам. Това е най голямото състезание - на 4 години веднъж, даже сега са 5. С нетърпение го чакам. Пожелавам си медал. Дано и късметът да е с мен - да успея да направя по-хубави резултати и по-добри от предишните, но не искам сега да предизвиквам съдбата", сподели Ружди Ружди.

"Всички много се радват за мен и ме подкрепят. Желаят ми успехи и вярват, че ще дам всичко от себе си!", коментира Фатме Исмаил.

В Игрите в Токио от 24 август до 5 септември ще участват 4400 параолимпийци в 23 вида спорт.