на живо

Българското таекуондо стартира инициатива в подкрепа на медиците (ВИДЕО)

"Бъди активен, но остани вкъщи!"

Все повече хора, обичащи таекундото, се включват в инициативата на родната федерация "Бъди активен, но остани вкъщи!". Нейната цел е ограничаване на разпространението на коронавируса, заради който се налага мобилизирането на още лекари.

В инициативата, освен президента на родната федерация Слави Бинев, се включиха още неговият син и един от най-добрите ни състезатели - Калоян Бинев, националът Димитър Кобаков и треньорът Пламен Трънски.

Окуражаван от сина си Калоян, Бинев-старши пробяга дълга дистанция на велоергометъра, показа боксови умения и... се превърна в "снежен делфин".

"Искам да отправя един призив към всички, които обичат таекуондо - към състезателите, към треньорите, към феновете, към съдиите, към управлението. Продължавайте да бъдете активни, така както ние се опитваме, но в същото време едно от най-важните неща, което прави таекуондото, е да ни дисциплинира. Затова да останем вкъщи! Да продължаваме да бъдем активни вкъщи, за да може по този начин да помогнем на новите герои - медиците на България!", заяви Слави Бинев.

Националът Калоян Бинев не остана по-назад и показа таекуондо умения в домашни условия.

"Продължавайте да бъдете активни, но вкъщи, защото по този начин ще уважим труда на българските медици", призова таекуондистът.

Превърналият се в пандемия COVID-19 зарази над 480 000 души в световен мащаб и взе повече от 22 000 жертви. В България регистрираните случаи са 243, а смъртните - 3.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: