на живо

Българското знаме ще се развее в Рио на 1 август

Извършва се ремонтна дейност по вътрешната част на блоковете в олимпийското село.

Българският национален трибагреник ще се развее в понеделник 1 август в Олимпийското село на Рио това ще се случи в късния следобяд. За тогава е предвидена церемонията, с която нашите спортисти ще бъдат приветствани с ”Добре дошли” на Игрите. Традиционно кеметът на Олимпийското село отправя кратко послание към делегацията, след което националният ни флаг ще бъде издигнат в тържествена обстановка. Церемонията е с начален час 18ч. местно време.

Първите български спортисти вече влязоха в олимпиското село.

Антоанета Бонева(спорртна стрелба) и Силвия Дънекова(лека атлетика) пристигнаха в Рио вчера сутринта, преминаха процедурите по акредетация и се настаниха. Веднага след това те получиха най-новия модел смартфон от спонсора на игрите, който е пълен с специални приложения за Олимпиадата.

Нашата делегация е настанена на в блок 10 на Пърпъл Зоната, като апартаментите са на 16, 17 и 18 етажи. Българите са заедно с делегаците на Сърбия, Латвия и др. Отвън сградите изглеждат много добре, но от вътре нещата не са толкова розови. Нередностите се отстраняват поетапно, като първите ни състезатели бяха настанени в апартаментите, които донякъде са с оправени проблеми на канализацията. Друг голям проблем е чистотата, тъй като непрекъснати ремонти замърсяват всичко във вътрешното пространство, собщават от щаба на нашата делегацията ни.