на живо

"Балкан" нанесе първа загуба на "Левски Лукойл"

Драма в дербито на кръга в НБЛ

Lap.bg

Шампионът "Балкан" Ботевград нанесе първа загуба на "Левски Лукойл" през този сезон в НБЛ. "Зелените" спечелиха драматично с 68:66 в мач от седмия кръг на първенството.

"Сините" допуснаха първо поражение за сезона след шест поредни победи, но останаха на върха с 13 точки. "Балкан" пък излезе на трета позиция с 9 точки, но има и мач по-малко.

Снимка: Lap.bg

След равностойна първа четвърт гостите от Ботевград направиха серия от 10:0 и поведоха с 27:18 в 13-ата минута, но в последните три минути до почивката домакините вкараха 9 безответни точки и се оттеглиха с аванс от 36:31 на почивката. В началото на третата част столичани дръпнаха с 41:33, но впоследствие "Балкан" успя да съкрати изоставането си до 48:49 преди последните десет минути.

В последната част играта бе напрегната, като с тройка на Чавдар Костов 24 секунди преди края "Левски" изравни за 66:66. Последва кош на Тахуан Ейджи 6 секунди преди сирената, а при последната атака на "сините" Христо Захариев сгреши при вкарването на топката в игра и това донесе победата на гостите.

Снимка: Lap.bg

Ейджи се отличи за "Балкан" с 15 точки и 12 борби, а Дарко Балабан добави 14 точки и 11 борби.

За "Левски" с 18 точки изпъкна Костов, а Данило Тасич вкара 17 точки и записа 7 борби и 8 асистенции.