на живо

"Балкан" спря серията на "Рилски спортист" в зрелищен мач

Тимът от Ботевград спечели дербито със 74:73

Lap.bg

Намери се кой да спре серията на "Рилски спортист" от 16 поредни победи в редовния сезон на Националната баскетболна лига! "Балкан" надви самоковския тим със 74:73 у дома в отложеното дерби от 15-ия кръг.

"Рилски спортист" остава на върха с актив от 33 точки и баланс 16-1, а "Балкан" се изкачи на втората позиция с 28 точки и мач по-малко при баланс от 12-4.

За "зелените" успехът е трети пореден в шампионата. Поражението е първо за "Рилски спортист" в редовния сезон от януари 2021 г. насам, като тогава отборът на Людмил Хаджисотиров също отстъпи на "Балкан".

Снимка: Lap.bg

Днес "Рилски спортист" започна отлично и взе аванс от 9 точки с доминация в подкошието. В края на първата четвъртина обаче "Балкан" намали изоставането си до 15:19. Последваха кошмарни 4 минути за "Балкан" и преднина от 26:17 в полза на гостите. Все пак, със серия от 12:4, ботевградчани губеха само с 29:30 на полувремето.

Снимка: Lap.bg

Третата част бе силна за "Балкан", който поведе за първи път с тройка на Крис Минков, преди да отбележи 9 безответни точки при 41:31. "Рилски спортист" осъществи впечатляващ обрат със серия от 13:2, връщайки си водачеството при 54:51.

"Балкан" отговори с 12:2 и аванс от 3 точки за 63:60. Последва невероятна драма, при която домакините показаха по-здрави нерви в ключовите моменти и се наложиха. Гостите бяха без треньора си Хаджисотиров в края, тъй като той бе изгонен за две поредни технически нарушения.

Снимка: Lap.bg

Над всички беше Дерик Маркс от "Балкан" с 24 точки. За "Рилски спортист" най-резултатен бе Трей Портър с 14, а Брандън Браун завърши с 14.

Следващите мачове на двата тима са през март, защото предстои пауза заради двубоите между националните отбори.

Снимка: Lap.bg