на живо

"Балкан" взе дербито с "Левски Лукойл" и оглави класирането (ГАЛЕРИЯ)

Шампионите победиха със 77:71

"Балкан" Ботевград победи "Левски Лукойл" със 77:71 в баскетболното дерби на кръга и по този начин оглави еднолично класирането в НБЛ.

Преди този мач шампионите и "сините" имаха равен баланс, но след успеха си домакините вече са 15-1, докато столичани са с 14-2.

Снимка: Lap.bg

Началото в "Арена Ботевград" бе с много пропуски от далечно разстояние. Домакините успяха да отбележат само един кош от игра за първите пет минути, което позволи на "сините" да поведат с 9:4. След прекъсване, поискано от Йовица Арсич, отборът му вкара седем поредни точки и отново излезе напред. Гостите обаче отвърнаха със серия от 10:0 и след края на първата четвърт водеха с 21:13.

Малко след началото на втория период "Левски Лукойл" поведе с двуцифрена разлика - 33:23. До почивката обаче домакините намалиха за 38:44.

Снимка: Lap.bg

След паузата, в играта на "Балкан" се забеляза подем, съпроводен от серия с 12:0. "Зелените" поведоха с 62:54, но след пет поредни точки момчетата на Константин Папазов намалиха пасива си на само 3 преди последната четвърт.

Шест минути преди сирената столичани изравниха за 64:64, но след това "Балкан" поведе и задържа аванса си до края за успех със 77:71.

Снимка: Lap.bg

Най-резултатен за победата на "Балкан" бе Дейшон Найт с 20 точки. За "Левски Лукойл" Брандън Йънг се отчете с 16 точки.