на живо

Барабани, батут и баскетбол: Странната тренировка на Мирела Демирева (ВИДЕО)

"Продължавам да си мечтая за скокове над 2 метра", каза българската лекоатлетка

Барабани, батут и баскетбол: Странната тренировка на Мирела Демирева (ВИДЕО)

Ако си мислите, че тренировките на един професионален атлет трябва да са еднообразни, скучни и еднакви, то не познавате Мирела Демирева. Сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро продължава да си мечтае за нови върхове и височини, а пътят ѝ към тях е постлан с... барабани, батут и баскетболен кош.

Как тези неща се вписват в лекоатлетическата дисциплина? Отговорът: ритъм, по-дълго време във въздуха и отскок от по-далеч! Ако все още не ви е ясно, Демирева обяснява специално пред bTV:

"Много раздвижихме тренировъчния процес, вече си имам треньор на батути, купихме си баскетболен кош, записах се да свиря на барабани. Техническите тренировки продължават. Трябва ни нещо повече. Скокът на височина е изцяло ритъм! Всичко е ритъм! Много ми харесва! Още не ме бива, но се уча и мисля, че много ще ми помогне в скока. С баскетбола се уча да увеличавам мястото си на отскок. Това липсваше днес. Трябва да се науча от по-далече да скачам. Ходим в една спортна зала да се уча да скачам на батути, за да прекарвам повече време във въздуха, което ще ми трябва за скокове от два метра", заяви тя.

Снимка: Lap.bg

Новите методи на тренировка българката показа и на световното първенство на закрито в Белград. Тя завърши на осмо място в крайното класиране.

"Щастлива съм, че съм тук, че участвам зимата. Това е световно. Имаше много български знамена и българска публика, което е страхотно. Благодаря на всички, които гледаха днес скок на височина. Обещавам другия път да участвам докрай и да е много по-интересно. Чакаме лятото", каза Демирева. 

А мечтите си остават еднакви - солидни скокове над 2 м и един ден може би рекорд (209 см), който в момента се държи от друга българка - великата Стефка Костадинова.

Снимка: ММС

"Имам нужда от състезания, за да мога да вляза във форма. Трябва да започна пак да вдигам височини, защото през последните няколко години на пистата ме няма. За да се върна на пистата ми трябват състезания. Скачам навсякъде, във форма, не във форма, добре, зле, скачам. В крайна сметка имам своите високи цели, не трябва да се суетя, трябва да скачам и да вдигам височини. Лятото има световно и европейско. Продължавам да си мечтая за скокове над 2 метра, за титли. Скачам докрай, докато мога", категорична е Демирева.

Снимка: Lap.bg