на живо

Барчовски пред bTV: Ще минем по по-трудния път, но ще се класираме (ВИДЕО)

"Показахме характер, остава горчилката от пропуснатия шанс", заяви селекционерът на баскетболните национали

Барчовски пред bTV: Ще минем по по-трудния път, но ще се класираме (ВИДЕО)

С горчилка от изпуснатата победа и задоволство от показания характер. Така приема драматичното поражение от Чехия с 80:83 селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Росен Барчовски. Въпреки че тимът му пропиля златна възможност да си осигури място на световното първенство през 2023 г. още вчера, треньорът е уверен в класирането за финалите.

"Стои горчилката от изпуснатия шанс. Това в края са просто микроситуации. Има го в баскетбола. Малко късмет ни липсваше. На два пъти ни поведоха с голяма разлика. 11-12 точки е сериозно, когато си гост. Успяхме с доста усилия и характер да се върнем. Можеше и вече да сме се класирали, а сега ще минем по по-трудния път. И все пак ще се класираме.", започна Барчовски, извел "трикольорите" до Евробаскет 2022 - първото участие за тима ни на голям форум от десетилетие.

"Не бяхме притеснени, по-скоро обратното. Има други фактори в играта - допуснахме двама играчи, единият от които Хрубан, не успяхме да ги спрем. Отделно съперниците се бяха подготвили сериозно срещу Дий Бост. Загубихме малко организация."

"За мен по-важно е, че имаме израстване, характер и потенциал. Няма ги и Везенков, и Минчев, в случая и Костов.", каза още селекционерът.

Заради по-изразителната победа в Ботевград "лъвовете" имат предимство при евентуално равенство в точките с Чехия след последните мачове през юли. Тогава България се изправя срещу Литва и Босна и Херцеговина.

Тагове: