на живо

Бари донесе успех на "Левски" в първата контрола, изгониха Боби Цонев

Минимална победа срещу "Локомотив" Пловдив

Lap.bg

"Левски" победи "Локомотив" Пловдив с 1:0 в първата си контрола от лятната подготовка. Единственият гол за "сините" отбеляза Билал Бари още в 6-ата минута. Малко след това обаче домакините останаха с човек по-малко, тъй като Борислав Цонев падна в наказателното поле и поиска дузпа. Вместо наказателен удар обаче реферът Васимир Ел Хатиб тръгна да му дава жълт картон за симулация, но халфът на "Левски" бутна картоните на земята и съответно бе изгонен.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме в игра за "Левски", чието бъдеще остава все така неясно, се появиха много юноши на клуба, както и Валери Божинов. Живко Миланов пусна и гръцкия защитник Кириакос Таусанис, който кара проби.

Следващата контрола на "Левски" е на 3 юли срещу "Ботев" Пловдив отново на "Герена". "Локо" ще играе срещу "Берое" на 30 юни.

Снимка: Lap.bg

"Сините" продължават да са в тежка финансова ситуация от началото на 2020 г., когато от клуба се оттегли основният спонсор - компания на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. 

Кандидат за придобиване на мажоритарния пакет акции на "сините" от Наско Сираков е британецът Джоузеф Диксън. Развитието по сделката обаче не е ясно. Футболистите пък не са получавали заплати от началото на годината, като голяма част от тях вече разтрогнаха договорите си.