на живо

"Бърнли" спря победната серия на Солскяер

2:2 в зрелищен мач на "Олд Трафорд"

Getty Images

Отборът на "Бърнли" спря победната серия на "Манчестър Юнайтед" под ръководството на Оле Гунар Солскяер. 15-ият във Висшата лига затрудни максимално "червените дяволи", като дори водеше с 2:0 до 87-ата минута, но в крайна сметка домакините се пребориха за 2:2.

След това равенство "Юнайтед" остава шести с 45 точки, на 2 зад "Арсенал", който победи "Кардиф" с 2:1 С 47 точки е и отборът на "Челси", който утре гостува на "Борнемут".

Тимът на "Манчестър Юнайтед", който бе в серия от осем поредни победи, имаше сериозно превъзходство пред първата част, но Маркъс Рашфорд и Хуан Мата не успяха да го материализират. 

Също така гол на Пол Погба не бе зачетен заради засада.

Снимка: Getty Images

И след почивката "червените дяволи" продължиха да тормозят отбраната на домакините, но вместо да поведат в резултата инкасираха гол. В 51-ата минута Корк подаде на Барнс, който със силен удар направи 1:0 за "Бърнли".

"Юнайтед" наложи преса, но гостите удвоиха преднината си в 81-ата минута, когато Крис Ууд с глава прониза Давид де Хеа. 

Снимка: Getty Images

Атаките на домакините все пак дадоха резултат. В 87-ата минута Погба намали от дузпа, а в добавеното време футболист номер 1 на Швеция за 2018 г. Виктор Линдельоф донесе точката на "червените дяволи".