на живо

"Барса" дразни "Юве": Радваме се, че видяхте най-добрия за всички времена на терена!

Феновете не успяха да се насладят на нов сблъсък Меси - Роналдо

Reuters

"Барселона" постигна убедителна победа с 2:0 срещу "Ювентус" във втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Колкото и интересно да беше футболното зрелище в Торино (видяхме 3 отменени гола на Алваро Мората!), феновете останаха разочаровани.

Мачът между "Юве" и "Барселона" трябваше да е своеобразно подновяване на съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Двамата не са играли един срещу друг от 2018 г. насам, когато португалската звезда на италианския гранд беше част от "Реал" Мадрид. 

Роналдо е заразен с коронавирус, изолиран е в дома си и все още не е дал отрицателен тест. А от "Барселона" се възползваха от този факт в социалните мрежи. 

"Радваме се, че видяхте най-добрия за всички времена на терена!", написаха каталунците след мача в своя профил в "Туитър". (бел.а. - От "Барселона използваха емотикона на коза, тъй като на английски тя се изписва GOAT, което е абревиатура за "Най-добрият за всички времена").

Съперничеството между Меси и Роналдо е пословично! Двамата са считани за най-добрите футболисти на нашето време, като феновете продължават да са разделени по въпроса кой всъщност е номер 1. В Испания те можеха да се съревновават директно един срещу друг на терена, но след като португалецът напусна в посока "Ювентус", отборите им не са се сблъсквали.

Следващата възможност да видим Меси и Роналдо един срещу друг в мач е на 8 декември. Тогава "Барса" приема "Юве" на своя територия.