на живо

"Барса" иска Буфон за заместник на Тер Стеген

Ветеранът се разделя с ПСЖ

Reuters

Един от най-великите вратари във футбола - Джанлуиджи Буфон, може да поеме в изненадваща посока. На 41 години стражът е сред трансферните цели на... "Барселона". Това твърди "Скай Италия".

След дълги периоди в "Парма" и "Ювентус", а след това година на вратата на "Пари Сен Жермен", Буфон може да облече фланелката на испанския гранд. Раздялата му с ПСЖ е сигурна. При французите италианецът изигра само 25 мача, като беше предимно резерва на Алфон Ареола.

Ако премине в "Барселона", статутът му едва ли ще се промени. Буфон ще бъде резервен вариант, като титуляр ще остане Марк-Андре тер Стеген. Според "Скай" каталунците вече са осъществили контакт с вратаря и преговорите са започнали. Самите каталунци се надяват неговото привличане да повлияе по-скоро на имиджа на клуба, отколкото на играта, и да привлече повече фенове.

Сред другите спрягани опции за бъдещето на италианеца са отборът, с който дебютира в мъжкия футбол през 1995 г. - "Парма", както и "Ювентус", с който спечели 9 титли на Италия.