на живо

"Барса" изтърва най-големия си талант. ПСЖ го примамва

Агент на Шави Симонс е Мино Райола

"Барселона" остана без един от най-големите таланти в школата си. 16-годишният Шави Симонс обяви в социалните мрежи, че напуска каталунците. В емоционално обръщение полузащитникът, който цели 9 години носи фланелката на испанския гранд, се раздели с треньорите и съотборниците си.

"Оставям част от мен в "Барселона" и взимам част от "Барселона" с мен! Да се сбогувам е едно от най-трудните неща, но днес казвам "Сбогом" на моя дом, семейство и живот откакто се помня. Когато за първи път преди 9 години облякох фланелката на "Барса" в отбора до 8 години, това беше една сбъдната мечта. Мога само да ви кажа едно. Благодаря, благодаря, благодаря" от дълбините на душата си. Никога няма да забравя времето, прекарано с вас, спомените ще са вечно живи. Ще започна едно ново и невероятно приключение след "Барселона". Клубът, хората тук, феновете, винаги ще имат място в сърцето ми", написа Шави.

Невръстният футболист отскоро е част от звездната "армия", за чиито интереси се грижи агентът Мино Райола. Той отговаря още за трансферите на Пол Погба, Златан Ибрахимович, Матиас де Лихт и Марио Балотели. 

Според информации в испанските медии, Симонс ще премине в "Пари Сен Жермен" съвсем скоро.

Кое всъщност е детето-чудо, което напуска "Барселона"?

Шави е роден в Амстердам и е холандски национал. Футболният му път изглежда предопределен, тъй като е кръстен на Шави Ернандес - рекордьорът по мачове с "Барселона". Идеята е на майка му. Баща му Реджилио е бивш играч и треньор на редица холандски клубове от по-долните дивизии. 

В каталунския гранд първи забелязват таланта му и на 7 години той вече е част от школата на "Барса". Често стилът му е сравняван с този на бразилския Роналдо. 

Шави впечатлява не само с игра, но и с начин на живот. Това го виждат всичките му над 1,5 млн. последователи в социалните мрежи. Там той демонстрира не само любовта си към футбола, а и към луксозния начин на живот.

Скъпите играчки явно не му пречат на представянето на терена и холандския национал може да се похвали с 4 "Златни топки" при подрастващите. Популярността му в Испания е толкова голяма, че новината за разтрогването с "Барса" е сред водещите в някои от най-големите новинарски сайтове.