на живо

"Барса" на труден поправителен срещу "Севиля"

Гледайте реванша от полуфиналите за Купата на краля пряко по bTV Action тази вечер

Reuters

Съдбата рядко дава втори шансове, но днес (3 март) "Барселона" има такъв! Каталунците се изправят във втори мач от полуфиналната фаза на турнира за Купа на краля срещу друг от фаворитите в надпреварата - "Севиля".

Срещата можа да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч.

Снимка: Reuters

В първия мач "Барса" не беше онзи страшен съперник, който всява страх във всички! Напротив! Лионел Меси и компания загубиха мача на стадион "Рамон Санчес Писхуан" с 0:2. Головете бяха дело на Жул Кунде и Иван Ракитич. 

Така каталунците си тръгнаха разочаровани от Андалусия и с ясното съзнание, че нямат право на грешка в реванша!

Всъщност "Барса" загатна, че може да се справи с този съперник. В събота (27 февруари) двата тима се изправиха един срещу друг в първенството. И "синьо-червените" победиха с 2:0. Това обаче е минималният резултат, който им трябва днес.

"Севиля" едва ли ще се откаже от възможността да изхвърли рекордьорите по спечелени Купи на краля (30) от надпреварата. Андалусийците са доста назад в тази класация със само 5 трофея. Те загубиха финалите през 2016 и 2018 г. и от тогава не са влизали в пряка битка за Купата.

Снимка: Reuters

В "Барселона" разсейващ фактор са арестите в последните дни. Бившият президент Хосеп Мария Бартомеу, изпълнителния директор Оскар Грау и други висши служители в клуба бяха задържани по обвинения за лошо управление и корупция. Твърди се, че двамата са използвали компания, която да пази репутацията на ръководството, но да очерня пред обществото звездите на тима, сред които е и Лионел Меси. Аржентинецът поиска да напусне "Барса" в края на миналия сезон, но така и не стигна до разбирателство с Бартомеу и остана в тима.

Снимка: Reuters

Дали съдебните битки ще помрачат тези на терена? Или каталунците ще покажат, че в трудните моменти могат да се обединят? Дали "Севиля" ще изпусне тази удобна преднина? Или Ракитич отново ще вкара във вратата на бившия си тим? 

Гледайте реванша от полуфиналите в турнира за Купата на краля между "Барселона" и "Севиля" пряко по bTV Action от 22:00 ч.!

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com