на живо

"Барса" продължава без загуба след два автогола на "Жирона"

Каталунците остават на върха в Ла Лига

Getty Images

"Барселона" спечели с 3:0 гостуването си на новака "Жирона" в мач от 6-ия кръг на Ла Лига. Така каталунците събраха 18 точки на върха в класирането и са с 4 през втория "Атлетико" Мадрид.

Отборът на "Жирона" остава на 15-ата позиция с 5 спечелени точки от началото на сезона. 

Каталунците създадоха първото си по-сериозно положение в 4-ата минута, когато Алейш Видал се откъсна в наказателното поле на домакините, но вратарят на домакините Горка Ираисос изби.

В 17-ата минута "Барса" излезе напред в резултата. В грешник за "Жирона" се превърна капитанът Адай Бенитес, който в опит да изчисти топката си отбеляза автогол.

В 36-ата минута Иван Ракитич отправи силен удар от около 20-тина метра, но топката се отклони леко и мина покрай лявата греда на Ираисос.

Второто полувреме започна с нов удар по надеждите на новака да измъкне нещо от сблъсъка си с "Барса", след като Ираисос си отбеляза нов автогол за 0:2.

Въпреки неволите "Жирона" продължи да търси вратата на Тер Стеген. В 56-ата минута Майкъл Олунга бе близо до отбелязване на гол, но ударът му с глава бе отразен от стража на каталунците.

В 70-ата минута Луис Суарес уби напълно интригата, правейки 3:0 за "Барселона".