на живо

Барса отново се оказа прекалено голяма лъжица за Манчестър Сити

Каталунците спечелиха с 2-1 гостуването си на Етихад. Меси изпусна дузпа

БГНЕС

Барселона победи с 2-1 Манчестър Сити в първия осминафинал от Шампионската лига между двата отбора. На стадион Сити оф Манчестър домакините излязоха с офанзивна схема - с Агуеро и Джеко в нападение, подпомагани от Давид Силва и Самир Насри.

Сити обаче започна изключително плахо и звездното нападение на Барса - Меси, Суарес, Неймар започна да твори опасности от самото начало. Така се стигна до 16-та минута, когато Луис Суарес се възползва от слабата ориентация на Венсан Компани и от малък ъгъл вкара за 0-1.

Това стъписа още повече домакините, които изцяло предадоха топката на Барселона. В 30-та минута резултата стана 0-2 отново след гол на Суарес. Атаката мина през Меси, който пусна в ляво към Жорди Алба. Острото центриране на бека бе засечено в малкото наказателно поле от Суарес.

Барселона можеше да вкара и трети гол преди почивката, но пропуски сътвориха Неймар и Дани Алвес.

След почивката Сити вече заигра без напрежение и започна да всява смут в защитата на Барса. Най-опасен, както и през целия сезон бе Серхио Агуеро. До 50-та минута Силва и Джеко можеха да вкарат, но ударите им не можаха да поразят вратата на Тер Стеген.

Все пак в 69-та минута Серхио Агуеро направи 1-2, изпреварвайки Жерар Пике след късо подаване на Силва в наказателното поле. Тогава започна да изглежда, че Сити ще натисне в търсене на изравнителен гол, но "каталунците" успяха да успокоят събитията. В 74-та минута Гаел Клиши от домакините бе изгонен с втори жълт картон, заради нарушение срещу Дани Алвес.

В последната минута на мача Лео Меси бе спънат от Сабалета в наказателното поле. Последва дузпа, изпълнена от Меси, която обаче бе спасена от Джо Харт. При добавката си с глава аржентинецът учудващо не успя да уцели опразнената врата.

Така Барселона за втора поредна година успява да победи Манчестър Сити още в първия мач като гост. Този път обаче разликата е само един гол, което дава някакви надежди на англичаните за реванша.

Видео от мача може да гледате тук: