на живо

"Барса" отправи предупреждение към "Севиля" преди реванша за Купата на краля

Двата тима ще се срещнат отново в сряда, във втори мач от полуфиналите, който може да гледате от 22 ч. по bTV Action

Reuters

"Барселона" победи "Севиля" с 2:0 и изпревари "Реал" Мадрид в класирането в Ла Лига. Усман Дембеле и Лионел Меси бяха точни за каталунците, които вече са с точка аванс пред "белите", които обаче са с мач по-малко.

Двата тима ще се срещнат отново след няколко дни в реванш от полуфиналите за Купата на краля. Ключовият двубой е в сряда (3 март) от 22 ч. пряко по bTV Action. "Блаугранас" са опрени до стената, тъй като севилци спечелиха първия мач с 2:0 и са на крачка от финала.

Футболистите на Роналд Куман имаха превес през първата част, а в 29-ата минута Меси изведе Дембеле с перфектен пас и крилото прокара топката между краката на Буну за 1:0.

Снимка: Reuters

В 68-ата Клеман Лангле вкара топката във вратата на андалусийците, но при вдигнат флаг за засада, която беше потвърдена от VAR. В 85-ата минута Меси ознаменува добрата си игра и с гол, оформяйки крайния резултат - 2:0.

"Барса" излезе на втора позиция с 53 точки и една повече от шампиона "Реал", който в понеделник приема "Реал Сосиедад". Каталунците са само на 2 точки зад лидера "Атлетико" Мадрид, който обаче е с два мача по-малко и утре гостува на "Виляреал".

"Севиля" остава на четвъртата позиция с 48 точки.