на живо

"Барса" срещу "Реал" в Маями през лятото

Ел Класико се пренася извън Испания за първи път от 1982 г.

"Барселона" срещу "Реал" Мадрид дори и през лятото! Чудесната новина за футболните фенове долетя от САЩ. Грандовете ще излязат един срещу друг на 29 юли по време на приятелски турнир в Маями. И това ще бъде първото Ел Класико извън пределите на Испания от 1982 г., когато домакин на мегасблъсъка е Венецуела.

Мачът ще бъде част от надпреварата "Интернешънъл Чемпиънс Къп", която традиционно събира някои от най-силните клубове на Стария континент. Тази година обаче организаторите ще направят още една стъпка напред и ще докарат гигантите "Барса" и "Реал". Те разкриха, че преговорите не са били никак лесни, но в крайна сметка са се увенчали с успех.

Идеята е двубоят да се превърне в подобие на спектакъла Супербоул. Преди първия съдийски сигнал, по време на почивката и след срещата ще има концерт, като се очаква да бъдат поканени популярни изпълнители.

Любопитен момент е, че "Барса" и "Реал" могат да играят още веднъж през лятото, но този път в официално събитие - за Суперкупата на Испания. Това ще се случи, ако каталунците спечелят купата на страната, и Кралския клуб - титлата в шампионата.