на живо

Барса започва похода си за шест трофея по bTV Action

Не пропускайте сблъсъка за Суперкупата на Европа между каталунците и Севиля

Getty Images/Guliver Photos

Във вторник Барселона и Севиля ще определят новия носител на Суперкупата на Европа. Сблъсъкът започва в 21:45 часа и ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Коментарното студио с гост Владимир Гаджев е с начало 21:00 часа.

Барселона и Севиля се изправиха в спор за същия трофей преди 9 години, когато "блаугранас" загубиха с 0:3. Тогава за тима, воден от Хуанде Рамос, играха настоящите футболисти на каталунския отбор Даниел Алвес и Адриано.

Двубоят за Суперкупата на Европа ще се проведе за първи път в Грузия. Мачът на 54-хилядния стадион "Борис Пайчадзе Динамо Арена" в Тбилиси ще бъде ръководен от шотландския съдия Уили Колъм.

Отборът на Луис Енрике е устремен към спечелването на шест трофея през тази година и ако триумфира във вторник вечерта, ще направи поредната крачка за постигането на това впечатляващо постижение, след като през изминалия сезон завоюва требъл. Барселона ще бъде без Неймар, който е болен от заушка.

През лятото Севиля се раздели с основния си нападател Карлос Бака, който подписа с Милан. Отборът на Унай Емери привлече Чиро Имобиле (Борусия Дортмунд), Йевхен Коноплянка (Днипро) и Стивън Н'Зонзи (Стоук Сити), които допринесоха за подобрената класа на състава.