на живо

"Барселона" бие и във втория мач без Меси

Аржентинецът ще се завърне в игра срещу "Райо" Валекано. Мача може да гледате пряко по bTV Action на 27 януари

Getty Images

"Барселона" постигна победа и във втория мач, в който голямата звезда на футболния тим Лионел Меси не взе участие.

Каталунците успяха да се справят с "Елче" и да запишат успех с 2:0 в 20-ия кръг на Примера дивисион. По този начин те се изкачиха на трето място в класирането, изоставайки на 7 точки от "Атлетико" Мадрид (с 2 мача по-малко от "Барса") и на 3 от "Реал" Мадрид.

Меси не игра в мача, тъй като е наказан. Той получи червен картон по време на финала за Суперкупата на Испания срещу "Атлетик" Билбао. Аржентинецът удари без топка в лицето Асиер Виялибре. В последствие каталунците загубиха, а Меси получи санкция за 2 мача.

Снимка: Getty Images

Както и в предишната среща - с "Корнеа" от 1/16-финалите в турнира за Купата на краля (победа с 2:0), и този път каталунците нямаха проблеми срещу съперника.

В 39-ата минута резултатът беше открит от Френки де Йонг. Всъщност защитникът на "Елче" Диего Гонсалес отклони топката към собствената си врата, но в последния момент нидерландецът я докосна.

Снимка: Getty Images

Резервата Рики Пуч удвои за каталунците в последната минута на редовното време. Той засече с глава пас на Де Йонг и записа дебютното си попадение за мъжкия тим на "Барса".

Лионел Меси може да се завърне в игра за тима още в сряда (27 януари). Тогава "Барселона" се изправя срещу "Райо" Валекано в среща от осминафиналите за Купата на краля. Мача може да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч.