на живо

Барселона е фаворит в Шампионска лига според Левандовски

Getty Images

Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски заяви, че неговият фаворит за спечелването на "Шампионска лига" е Барселона. Интересното е, че полякът не постави неговия тим на първо място, а като причина за това той изтъкна, че баварците не могат да разкрият пълния си потенциал заради многото контузии през целия сезон.

"Не съм чул някой да смята, че ние сме големият фаворит. Ако всички в тима са здрави, тогава може би е така. В момента обаче ни липсват основни играчи", каза Левандовски.

"Барселона е отборът в най-добра форма и е логично те да са фаворити. За нас обаче е важно да играем във всеки мач за победа", добави той.

Бившият нападател на Борусия Дортмунд каза още, че очаква труден мач с Ювентус. Двата тима се срещат в 1/8- финален мач реванш, след като преди три седмици завършиха 2:2 в Торино.

"Очаквам Ювентус отново да играе прибрано и търпеливо. За нас е важно да отбележим ранен гол, след това още един, а после може би и още. Добре е, че отбелязахме две попадения в първия мач. Когато играем концентрирано, както през първото полувреме, можем да им създадем много проблеми", завърши Левандовски.