на живо

"Барселона" и "Атлетико" не излъчиха победител

Меси напусна терена със съмнения за контузия

"Барселона" и "Атлетико" Мадрид завършиха при резултат 1:1 в дербито на петия кръг на испанската Примера дивисион. Иван Ракитич откри резултата в 41-ата минута, а в 61-ата резервата Анхел Корея изравни.

Каталунците не се възползваха от равенството на "Реал" Мадрид с "Виляреал" и остават на трето място в класирането с 10 точки. "Атлетико" е четвърти с 9. 

Друга неприятна новина за тима на Луис Енрике е контузията на Лионел Меси, който поиска смяна през второто полувреме. Все още няма информация дали травмата му е сериозна, но вероятно става дума за разтежение.

Първата добра възможност за "Барселона" дойде в 14-ата минута. Меси стреля от далечно разстояние, но Облак бе на мястото си и спаси. Три минути по-късно Гризман подаде към Гамейро, но в последния момент се намеси Масчерано и изчисти. 

Каталунците бяха по-близо до гола и логично в 41-ата минута поведоха с 1:0. Иван Ракитич отбеляза с глава след центриране на Иниеста.

В 59-ата минута Арда Туран влезе на място на Меси, който поиска смяна. 

Две минути по-късно влезлият като резерва за гостите Анхел Корея изравни още с първото си докосване до топката. 

След гола на "Атлетико", футболистите на Енрике се активизира и притиснаха съперника в неговата половина. На няколко пъти Неймар и Ракитич бяха близо до попадение, но до такова не се стигна.

В последните минути на срещата Диего Годин отправи страхотен удар с глава от далечно разстояние, но Тер Стеген изби в корнер.