на живо

"Барселона" и "Реал" в схватка за Неймар, "Парк де Пренс" зове "Махай се!"

Каталунците искат футболистът да обяви публично, че иска да се връща

Сагата "Неймар" изглежда няма край, но все пак той би трябвало да настъпи след три седмици, когато затваря летният трансферен прозорец. В битка за подписа на бразилеца са два гранда на Стария континент - "Реал" Мадрид и "Барселона".

Според френските медии от испанската столица е пристигнала примамлива оферта - 120 млн. евро плюс Хамес Родригес. От "Пари Сен Жермен" върнали предложението с искане вместо Хамес да получат Иско, но то било отхвърлено.

Бартер е възможен и с "Барселона", тъй като "блаугранас" са готови да предложат огромна сума плюс Филипе Коутиньо. Каталунският вестник "Спорт" пише, че към Неймар е отправен ултиматум да обяви публично, че иска отново да облече синьо-червения екип.

Бразилецът продължава да създава напрежение в "Пари Сен Жермен" и не крие желанието си да напусне. Отношението му към клуба разгневи привържениците на парижани и снощи по трибуните на "Парк де Френс" се видя транспарант "Неймар, махай се!", чуха се и обидни скандирания по негов адрес.

Френският шампион започна защитата на титлата си в Лига 1 с класически успех над "Ним", но след мача треньорът Томас Тухел заяви, че отборът трябва да се научи да играе без Неймар, призна и за преговори между ПСЖ, бразилската звезда и други клубове.

Тагове:

лига 1