на живо

"Барса" изнесе лекция на "Ференцварош", Меси и Фати влязоха в историята

Каталунците громят с 5:1 на "Камп Ноу"

"Барса" изнесе лекция на "Ференцварош", Меси и Фати влязоха в историята

"Барселона" очаквано започна участието си в груповата фаза на Шампионска лига с разгром. На своя ст. "Камп Ноу" каталунците изнесоха лекция на аутсайдера "Ференцварош", побеждавайки го с 5:1. 

Резултата откри Меси от дузпа в 27'. По този начин аржентинецът влезе в историята на турнира. Той стана първият с попадения в 16 поредни сезона. С голове в общо също толкова кампании може да се похвали и легендата на Уелс и "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс.

Шоуто в Каталуния продължи с попадение на Ансу Фати в 42' Така 17-годишният продукт на клубната школа "Ла Масия" се превърна в първия отбелязал повече от един гол в Шампионска лига преди да навърши 18.

Снимка: Getty Images

В 52' Филипе Коутиньо увеличи аванса на "блаугранас" след асистенция на Фати.

Домакините обаче понамалиха оборотите и позволиха на "Ференцварош" да отбележи за 1:3 в 70'. Игор Харатин бе точен от дузпа, отсъдена за фаул на Жерар Пике, за който той получи директен червен картон като последен в отбрана.

Снимка: Getty Images

Макар и с 10 души, "Барселона" стигна до изразителен успех. В 82' влезлият като смяна Педри покачи на 4:1, преди друга резерва - Усман Дембеле, да оформи крайния резултат в 89'.

Така "Барселона" оглавява група 7 след първия кръг. Втори е "Ювентус" също с 3 точки, но по-лоша голова разлика. "Динамо" Киев и "Ференцварош" остават без актив.

В следващия кръг предстои сблъсък между лидерите - "Ювентус" срещу "Барселона" в Торино, а унгарският шампион приема "Динамо" Киев.

Снимка: Getty Images