на живо

"Барселона" не успя да бие "Реал" Сосиедад

Каталунците нямат победа на "Аноета" от 2007 г.

Getty Images

"Барселона" допусна нова грешка в испанското първенство, след като завърши 1:1 при гостуването си на "Реал" Сосиедад. Домакините поведоха в резултата чрез Вилиан Жозе в 53-ата минута, а Лионел Меси изравни в 59-ата.

По този начин каталунците нямат победа в седмо поредно гостуване на "Аноета". За последно "Барса" спечели в Сосиедад през 2007 г.

Баските започнаха много активно мача и още във 2-ата минута Давид Сурусута стреля отблизо с глава, но право в ръцете на Марк-Андре тер Щеген.

В 36-ата минута пък Оярсабал отправи опасен удар към вратата, но топката профуча край гредата.

Втората част започна по-динамично. В 50-ата минута "Барса" получи възможност да открие резултата след опасен удар на Неймар от фаул, но вратарят спаси.

В 53-ата минута обаче домакините поведоха след удар с глава на Жозе.

Каталунците реагираха бързо и изравниха в 59-ата минута. Неймар намери Меси в наказателното поле, който бе точен за 1:1.

В 77-ата минута "Реал" бе ощетен съдиите. Карлос Вела отправи страхотен удар, който се отби от гредата, след което Хуанми засече топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради засада. Повторенията показаха, че такава няма.

След това равенство "Барселона" се завърна на второто място в Примера с актив от 27 точки, но вече изостава на 5 зад "Реал" Мадрид.

"Реал" Сосиедад пък се изкачи на 5-ото място в класирането с 23 точки.