на живо

"Барселона" прави опит да измъкнe Меси от дълго наказание (ВИДЕО)

Клубът защитава капитана, нямало агресия при червения картон срещу "Атлетик"

"Барселона" прави опит да измъкнe Меси от дълго наказание (ВИДЕО)

В "Барселона" нямат намерение да чакат и работят по защитата на своя капитан Лионел Меси, който получи директен червен картон в края на снощния финал за Суперкупата на Испания срещу "Атлетик" Билбао, загубен от каталунците с 2:3 след продължения.

Меси е заплашен от между 4 и 12 мача наказание, а решението на дисциплинарната комисия се очаква в сряда. Наложената санкция ще важи за мачовете от Ла Лига, както и за тези от турнира за Купата на краля, където в четвъртък, 21 януари, "блаугранас" гостуват на третодивизионния "Корнея" (22:00 ч., bTV Action) в двубой от 1/16-финалите.

Срещу "Атлетик" аржентинецът бе изгонен за удар без топка в лицето на Асиер Виялибре, но клубът застава зад него, твърдейки, че в действията му няма агресия. Тезата на вицешампионите е, че съперниковият играч е попаднал на пътя на Меси и той е опитал да го премести. В "Барселона" смятат, че звездата им заслужава санкция от най-много две срещи.

В доклада си реферът Хесус Хил Мансано, пише, че Меси е изгонен за "удар с ръка с прекомерна сила", а не за "атака с ръка", което до известна степен смекчава провинението на Ла Пулга.

До снощи геният от Росарио нямаше червен картон като играч на "Барселона" и прекъсна серия от 752 мача без изгонване. В кариерата си той е получил вече три червени картона, като останалите два са с екипа на Аржентина.