на живо

"Барселона" си отмъсти на "Атлетик", Меси с гол №650

Каталунците излязоха втори в Ла Лига, изпреварвайки "Реал" Мадрид

Getty Images

"Барселона" си отмъсти на "Атлетик" Билбао за загубения финал в Суперкупата на Испания! Каталунският гранд победи баските с 2:1 у дома в мач от 20-ия кръг на Ла Лига.

Така "блаугранас" продължават да бъдат кошмарен съперник за "Атлетик" на своя "Камп Ноу", където нямат поражение от баските в последните 17 двубоя помежду им. Тимът на "Барселона" е спечелил 16 от тях, а единственият различен резултат е равенството 1:1 през 2018 г. Успехът тази вечер обаче е едва трети за вицешампионите в последните им 8 мача срещу "Атлетик".

На "Камп Ноу" "Барселона" поведе в 20' със страхотно изпълнен пряк свободен удар от Лионел Меси. За Ла Пулга попадението е 650-о със "синьо-червения" екип и под №456 в испанския елит.

Гостите изравниха в 49', когато Жорди Алба си отбеляза автогол, но около четвърт час преди изтичането на редовното време Антоан Гризман донесе трите точки на "Барселона" за крайното 2:1.

Така "Барселона" изпревари "Реал" Мадрид и вече заема второто място в класирането. И двата тима имат по 40 точки, но каталунците са с по-добра голова разлика. Лидер продължава да е "Атлетико" Мадрид с 50 точки и мач по-малко. По-рано днес "дюшекчиите" спечелиха с 4:2 като гости на "Кадис".

В следващия кръг "Барселона" гостува на "Бетис", а "Атлетик" Билбао, който е 11-и с 24 точки, приема закъсалия "Валенсия". Водачът "Атлетико" е домакин на "Селта".

Преди това обаче "Барселона" и "Атлетик" имат мачове в четвъртфиналите за Купата на краля, която каналите на bTV Media Group излъчват. Каталунците гостуват на "Гранада" в сряда (3 февруари) от 22:00 ч. по bTV Action, а баските се изправят срещу "Бетис" в Андалусия в четвъртък (4 февруари) от 22:00 ч. по RING.