на живо

Барселона смачка Брозе Баскетс. Везенков игра 3 минути (ВИДЕО)

"Каталунците" на победа от плейофите в баскетболната Евролига

Испанският гранд Барселона е на победа от плейофите в баскетболната Евролига. ”Каталунците” отнесоха немския Брозе Баскетс с 75:57 в мач от група "F" в Топ16 на турнира.

Българинът в състава на Барселона - Александър Везенков записа три минути игра, в които не успя да се разпише.

Тази вечер в “Палау Блауграна” единият отбор играеше, а другият гледаше и се чудеше как да противодейства.

Гостите започнаха мача по-добре и поведоха с 5:0, но последваха силни минути за Барселона. “Синьо-червените” направиха серия от 10-0 и след края на първата част таблото показваше 20:18 в тяхна полза. 

През втората четвърт домакините продължиха да доминират, увеличавайки аванса си до 20 точки - 43:23 на полувремето.

След паузата Брозе така и не успя да се върне в мача и Барселона заслужено спечели, при това с категоричното 75:57.

За победителите над всички бе Алекс Абринес с 13 точки, а Джъстин Долман добави 12. Добри думи можем да кажем и за играта на Джоуи Дорси и Анте Томич. Барселона бе без контузената си звезда Пау Рибас.

Брадли Уонамейкър пък за пореден път бе най-резултатният играч на Брозе. Американският гард се отчете с 16 точки и 8 борби.

След победата Барселона вече има в актива си 7 успеха и 6 поражения, докато шампионът на Германия е с баланс от 6-7 в този поток.

Точно след седмица на Барса предстои важен мач. Тимът на Александър Везенков гостува на аутсайдера Жалгирис. Литовците са единственият отбор, който няма шанс да се класира за плейофите. При победа Барселона ще си гарантира място там.

Двубоят Жалгирис - Барселона ще бъде предаван пряко по телевизия RING на 7 април от 19:45 часа.