на живо

Барселона смачка Реал на "Бернабеу“, столът на Бенитес се клати (ВИДЕО)

4:0 за "каталунците" в Мадрид

В мач от 12-ия кръг на испанската Примера дивисион Барселона победи Реал (Мадрид) с 4:0 и то като гост на „Сантяго Бернабеу“ .

Възпитаниците на Луис Енрике откриха резултата в 10-ата минута. Серджи Роберто изведе Луис Суарес очи в очи със стража на "белите“ Кейлор Навас и уругваецът го матира с лекота – 1:0.

Пет минути преди почивката мадридчани загубиха топката в центъра на терена, Иниеста задържа и подаде на Неймар, който се разписа за 2:0.

В 53-та минута резултатът стана 0:3. Иниеста намери Неймар, бразилецът върна топката с пета към испанския халф и той реализира с мощен удар от границата на наказателното поле.

"Каталунците" продължиха да контролират играта и в 74-ата минута резултатът стана 0:4. Гостите организираха прекрасна атака и след няколко подавания в центъра топката стигна до Меси, който изведе Суарес на чиста позиция и уругваецът елегантно прехвърли Навас, отбелязвайки втория си гол в мача.

Това бе второ поредно поражение в Примера дивисион за "белия балет". След успеха в Ел Класико, Барселона вече има 6 точки аванс на върха в класирането. Шампионите на Европа вече са с актив от 30 точки на лидерската позиция, а вечният им опонент остава с 24.

Загубата поставя под въпрос и бъдещето на наставника на Реал – Рафаел Бенитес, които в последно време е обект на остри критики.