на живо

Барселона спечели баскетболното "Ел Класико“ в инфарктен мач (ВИДЕО)

Реал (Мадрид) на колене след куп обрати, Везенков с 4 минути игра

Getty Images

Барселона спечели домакинството си на Реал (Мадрид) със 72:65 в среща от Група "F" на Топ 16 в баскетболната Евролига.

Така „каталунците“ вече имат 6 победи и 5 загуби, колкото и „кралският“ клуб. Двата тима запазват добри шансове за продължаване напред в турнира.

Тази вечер в „Палау Блауграна“ „синьо-червените“ бяха подкрепени мощно от над 7 хиляди души по трибуните, сред които и футболистите на Барселона - Жерар Пике, Марк Бартра, Жоел Масип и Сержи Роберто.

Снимка: Getty Images

Българското крило Александър Везенков влезе в игра през второто полувреме и записа 1 асистенция и 1 отнета топка за 4 минути на паркета.

Барселона започна ударно срещата. В началните 10 минути на дербито всичко на „каталунците“ се получаваше, докато гостите бяха на другия полюс. Стигна се до 25:4 за домакините в края на първата четвърт.

Реал продължи да играе безобразно до 31:6 в полза на Барселона. След това „белите“ се събудиха и обърнаха мача. До почивката възпитаниците на Пабло Ласо бяха стопили половината от огромния аванс на Барса и таблото показваше 40:28 за „каталунците“.

Снимка: Getty Images

Мадридчани заиграха много агресивно и в следващите 10 минути се проближиха само на точка до Барселона. – 51:52.

Последната четвърт предложи куп емоции на зрителите. Тя започна с тройка на Джейси Керъл и Реал поведе за пръв път в двубоя – 54:52. „Белите“ продължиха да играят силно, а преднината им стана 6 точки- 58:52.

Снимка: Getty Images

Барселона обаче се съживи благодарение на Дорси и Саторански. След техни точни стрелби „блаугранас“ отново излязоха напред в резултата – 61:60.

Атрактивни комбинации между Айон и Родригес връщаха на Реал водачеството, но тогава Перпероглу от състава на домакините реши да напомни за себе си. Гъркът записа пет поредни точки и тимът му поведе с 68:65. Всичко това стана минута преди края на срещата.

Реал не намери сили за отговор и в крайна сметка Барселона спечели с 72:65.

Снимка: Getty Images

За победителите над всички бе Перпероглу с 20 точки и 6 борби. Саторански добави 17 точки, а Долман реализира 11.

Най-резултатен за Реал бе Айон със 16 точки, а Рейес вкара 11.

В следващия кръг Барселона на Александър Везенков гостува на Лаборал Куча. Този испански сблъсък в Евролигата може да проследите пряко по телевизия на RING от 21:30 часа на 23 март.

Снимка: Getty Images

В другите две срещи от тази група, играни днес, германският шампион Брозе Баскетс надделя над гостуващия Химки с 84:79, а ЦСКА Москва победи Лаборал Куча с 90:78.