на живо

"Барселона" в опит да наруши домакинската хегемония на "Ювентус"

Суарес срещу Киелини три години след прословутото ухапване

Почивката изтече и Шампионска лига се завръща в каналите на bTV Media Group с пълна сила и най-вече с интригуващи дербита! "Ювентус" и "Барселона" ще спорят днес в първи мач от четвъртфиналите на турнира, а сблъсъкът може да гледате пряко по bTV Action от 21:00 ч.

Двата отбора са се изправяли един срещу друг 7 пъти (3 победи за "Барса", 2 равенства и 2 победи за "Ювентус") в турнира, като най-значимата им среща може би е финалът на Шампионската лига през 2015 г. Тогава каталунците се поздравиха с успех с 3:1 и вдигнаха петия и за момента последен трофей от надпреварата.

В "Юве" обаче са уверени в успеха си този път и за това е "виновна" и статистиката. Италианският гранд е изключително неприятен домакин. Всъщност, "бианконерите" нямат загуба на своя стадион от август 2015 г., а в евротурнирите нямат поражение от 21 мача (12 победи, 9 равенства) насам. Кога за последно "Барса" е триумфирала в Торино? Отговорът е ясен - никога!

Снимка: Getty Images

"Старата госпожа" е "заета" и на домашния фронт, където уверено върви към шеста поредна титла в Серия "А", а вече и е на финал за Купата на страната. Радостта на феновете със сигурна ще е пълна, ако "бианконерите" осъществят требъл, спечелвайки и Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

"Барса" пък се "подхлъзна" срещу "Малага" в последния кръг и ще трябва да наваксва изоставането от "Реал" Мадрид с 3 точки. Каталунците обаче многократно доказаха, че могат да излизат от заплетени ситуации. Те са класираха за четвъртфиналите в турнира след като преодоляха пасив от 4 гола срещу "Пари Сен Жермен" и написаха нова страница в историята на Шампионска лига, ставайки първият отбор, постигнал подобно нещо.

И Масимилиано Алегри, и Луис Енрике нямат особени проблеми с контузени състезатели. Камерите на терена със сигурност ще бъдат вперени в съперничеството между Джорджо Киелини и Луис Суарес. Уругваецът едва ли ще си позволи своеволия като на световното първенство в Бразилия през 2014 г. когато ухапа италианеца, а след това беше наказан.

Снимка: Getty Images

За да разберете дали и този път ще прехвърчат искри между двамата, гледайте срещата между "Ювентус" и "Барселона" тази вечер (11 август) от 21:00 ч. по bTV Action.