на живо

"Барселона" загря за "Севиля" с обрат срещу "Бетис"

Каталунците отново излязоха на второ място, спестиха сили за Купата на краля

Getty Images

"Барселона" загря за полуфиналния двубой със "Севиля" в турнира за Купата на краля с победа като гост на друг андалусийски тим - "Бетис". Каталунците се наложиха с 3:2 след обрат в среща от 22-ия кръг на испанската Ла Лига.

Треньорът на "блаугранас" Роналд Куман заложи на експериментална единайсеторка, в която не попаднаха капитанът Лионел Меси, Френки Де Йонг и намиращият се в отлична форма талант от "Ла Масия" Педри.

Снимка: Getty Images

На "Естадио Бенито Виямарин" домакините поведоха в 38' с попадение на Борха Иглесиас, но "Барселона" изравни в 59' чрез Меси, появил се на терена точно 136 секунди преди това. Така геният от Росарио реализира най-бързия си гол в Ла Лига като смяна.

"Лос Кулес" стигнаха до пълен обрат в 68', когато Виктор Руис си отбеляза автогол. Той обаче се реваншира на своите, възстановявайки равенството 7 минути по-късно. Любопитното е, че защитникът се превърна в единствения с гол и автогол в един шампионатен мач срещу каталунския гранд от началото на 21-ви век.

"Барселона" все пак изтръгна победата. Донесе я влезлият като резерва Тринкао, който бе точен три минути преди края.

Снимка: Getty Images

С трите точки вицешампионите отново излязоха на второ място в класирането, като имат 43, колкото и третият - големият съперник "Реал" Мадрид. Лидер с актив от 50 точки и два мача по-малко е "Атлетико" Мадрид.

В следващия кръг "Барселона" приема "Алавес", докато "Бетис", заемащ седмата позиция с 30 точки, гостува на "Виляреал".

Преди това можете да гледате Лионел Меси и компания в действие по bTV Action на 10 февруари (сряда) от 22:00 ч., когато "Барселона" гостува на "Севиля" в първия полуфинален сблъсък от турнира за Купата на краля. На следващия ден от 22:00 ч., но по RING, супершампионът "Атлетик" Билбао е домакин на "Леванте".