на живо

"Барселона" загуби от новака в испанското първенство (ГАЛЕРИЯ)

Ибай Гомес е героят за "Алавес"

"Алавес" победи шампиона "Барселона" с 2:1 в третия кръг на "Ла Лига". От стартовия състав на каталунците отсъстваха голяма част от титулярите, сред които Жерар Пике, Жорди Алба, Андрес Иниеста, Луис Суарес и Лионел Меси. 

Луис Енрике направи сериозни ротации, като в нападение бразилската звезда Неймар бе подкрепена от Арда Туран и новото попълнение Пако Алкасер. На вратата пък Яспер Силесен замени Тер Щеген, който е контузен и ще отсъства от терена в следващите две седмици.

Още в 13-ата минута се откри първата възможност пред футболистите на "Алавес", но Ибай Гомес шутира встрани от вратата. Алеиш Видал можеше да вкара за каталунците в 33-ата минута от мача, но ударът му бе спасен от Пачеко, който се намеси и изби топката в корнер.

Снимка: mundodeportivo.com

В 39-ата минута Дейверсон изненадващо откри резултата. Гостите от "Мендисороса" поведоха с 1:0 след центриране на Кико Фемениа, а бразилецът засече топката, пращайки я във вратата на "Барселона". Иван Ракитич можеше да изравни секунди преди края на първото полувреме, но ударът му мина покрай гредата.

Само минута след старта на втората част, каталунците успяха да се върнат в играта с гол на Жереми Матийо. След центриране от корнер французинът засече топката с глава и я изпрати във вратата на Пачеко.

В 49-ата минута Матийо направи сериозен пропуск, когато след изпълнението на ъглов удар не успя да вкара. Попадение за гостите, дело на Едгар Мендес бе отменено в 51-ата минута след отсъждане на засада. В търсене на обрата, в средата на второто полувреме, Луис Енрике пусна в игра Лионел Меси и Андрес Иниеста.

Снимка: mundodeportivo.com

"Алавес" обаче отново поведоха в 63-ата минута. Ибай Гомес се разписа за втори път в мача, след като защитникът на каталунците Хавиер Масчерано не успя да изчисти топката от наказателното поле и буквално подари топката на съперника. 

До края на двубоя каталунците натискаха гостите в търсене на евентуалното равенство, но без успех. В добавеното време Лионел Меси беше близо до отбелязването на гол, но ударът му премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Пачеко.

Баските нямат допусната загуба от началото на сезона, а след равенството с "Атлетико" Мадрид имат в архива си 5 точки. Каталунците изостават от лидера в класирането "Реал" Мадрид с 3 точки. Тимът на Луис Енрике ще се изправи срещу "Селтик" в първия мач от груповата фаза на Шампионската лига във вторник. Двубоят е от 21:45 ч. и ще се излъчва пряко на онлайн платформата VOYO.bg.