на живо

"Барселона" и "Севиля" обещават зрелищен финал за Купата на Краля

Двата тима се надяват трофеят да отмие горчивината от Шампионската лига

Getty Images

Отборите на "Барселона" и "Севиля" се изправят един срещу друг във финала за Купата на Краля. Арена на интригуващия сблъсък е стадион "Уанда Метрополитано". Срещата за трофея започва от 22 ч. и ще бъде излъчена пряко по bTV Action.  

Каталунците имат 29 триумфа в надпреварата. Те спечелиха последните три издания, а тази вечер ще се опитат да заличат поне малко срама от шокиращото отпадане от "Рома" на 1/4-финалите в Шампионската лига. 

Снимка: Getty Images

"Севиля" има 9 финала за Купата на Краля и 5 трофея. Андалусийците бяха елиминирани от "Байерн" Мюнхен на 1/4-финалите в най-комерсиалния футболен турнир.

И докато "лос кулес" са почти сигурни шампиони на Испания, то положението при "Севиля" не е никак добро. Тимът се намира на седма позиция във временното класиране и до края ще се бори за последното място, даващо право на участие в Лига Европа през следващия сезон.

Двата отбора са се срещали в този турнир само веднъж - на финала през 2016 г., когато каталунците надделяват с 2:0 на "Висенте Калдерон". 

Снимка: Getty Images

Треньорът на "Барса" Ернесто Валверде няма проблеми с контузени играчи и ще може да разчита на пълната мощ на звездната си селекция. Очаква се завръщането на Иван Ракитич, който пропусна последните три мача на тима заради фрактура на пръст. 

Винченцо Монтела няма да може да използва в този мач защитниците Себастиен Корчиа и Симон Кяер, които са контузени.